Ziron (Siron) Tarifi
Ziron Malzemeleri
- 500 gram un
- 3 su bardağı süzme yoğurt (kurut)
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- Tuz
Yapılışı
Hamur için iki adet yumurta ve tuzu karıştırın. Bu karışıma l su bardağı su ile alabildiği kadar unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamuru 2 adet top haline getirin ve 15 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz hamuru orta kalınlıkta yufkalar açın. Açtığınız yufkaları 4 cm genişliğinde şeritler kesin ve yuvarlayın. Zironları önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Tuzlu kaynar suda ağzı kapalı bir tencerede 5 dakika kadar kızaran zironları haşlayın. Fazla yumuşamamalarına dikkat edin. Haşlanan hamurları servis tabağına alın. Ezilmiş süzme yoğurdu üzerine dökün. Yağı kızdırıp yemeğinizin üzerine gezdirin.